Atelier Feddan


Over deze verborgen parel

Bij Atelier Feddan in Almere wordt elk gerecht aan tafel opgemaakt. Je wordt volledig ondergedompeld in het creatieve proces achter het menu.

Waarom je dit plekje echt wilt bezoeken

Bij Atelier Feddan staat alles in het teken van een duurzame balans met de natuur: 'In dienst van de natuur, en niet meer nemen dan je geeft'. De focus ligt hier niet op het zoeken naar de perfecte ingrediënten, maar op het optimaal benutten van wat de natuur biedt. Atelier Feddan brengt smaken uit West-Azië, Noord-Afrika en Zuid-Europa samen en combineert deze met lokale producten. Groenten, fruit en granen zijn de hoofdrolspelers. Terwijl vlees en vis subtiel een ondersteunende rol vervullen zonder volledig uitgesloten te worden. 

Gasten genieten hier in ee…

Bij Atelier Feddan in Almere wordt elk gerecht aan tafel opgemaakt. Je wordt volledig ondergedompeld in het creatieve proces achter het menu.

Waarom je dit plekje echt wilt bezoeken

Bij Atelier Feddan staat alles in het teken van een duurzame balans met de natuur: 'In dienst van de natuur, en niet meer nemen dan je geeft'. De focus ligt hier niet op het zoeken naar de perfecte ingrediënten, maar op het optimaal benutten van wat de natuur biedt. Atelier Feddan brengt smaken uit West-Azië, Noord-Afrika en Zuid-Europa samen en combineert deze met lokale producten. Groenten, fruit en granen zijn de hoofdrolspelers. Terwijl vlees en vis subtiel een ondersteunende rol vervullen zonder volledig uitgesloten te worden. 

Gasten genieten hier in een intieme en informele setting, direct aan tafel bij de chef. Zonder tussenpersonen vertelt hij het verhaal van het atelier en deelt hij het creatieve proces achter de gerechten. Dit zorgt voor een unieke culinaire ervaring. 

Zo maken zij (en jij) het verschil

  • ze nemen niet meer dan wat de natuur kan geven 
  • richten zich op duurzaamheid en respect voor het ecosysteem
  • uit één plant halen ze vaak meerdere producten, elk met eigen smaak en toepassing wat leidt tot minimale verspilling
  • gasten dineren in een informele setting waarbij de chef zelf de gerechten opmaakt en het verhaal achter het menu deelt
  • het creatieve proces wordt zichtbaar gemaakt aan tafel

Locatie