Nederland barst in 2025 van de verrassende pop-up restaurants en bars, waar chefs en creatieve ondernemers je meenemen op een culinair avontuur. Ze werken met verschillende streekproducten en hebben allen één uitzonderlijk doel: het creëren van een beleving voor in de boeken. In dit blog neem ik je mee langs zes pop-up restaurants. Stuk voor stuk gevestigd op unieke locaties. Proef je met me mee?

1. Farm-to-table concept bij Terra Wolde - Zeewolde, Flevoland

Terra Wolde beschikt over een eigen moestuin. Hier verbouwen ze zelf de ingrediënten die gebruikt worden in de keuken. Van groenten tot honing en van fruit tot eieren en noten. De oogst die ze niet direct kunnen gebruiken, fermenteren en conserveren ze weer. Op deze manier leveren ze een positieve bijdrage aan de circulaire economie. Ook werken ze samen met streekproducten van lokale ondernemers. Met koffie van The Village Koffie uit Utrecht, Gin uit Zeewolde en zelfgebrouwen bier van brouwerij Artemis uit Dronten. Je proeft hier de pure kwaliteit van de vers verbouwde producten. De chefs koken passievol op houtvuur. En op donderdag en zondag, organiseren ze pizza-avonden.

Na de winterslaap van oktober t/m april, opent buitenrestaurant Pomponius bij Terra Wolde haar deuren voor je. Wil je ook blijven overnachten? Terra Wolde beschikt over bijzondere tiny houses en sfeervolle bell-tenten. Hier slaap je in een bosrijke omgeving, die zich ook nog uitleent voor andere activiteiten zoals suppen en fietsen.

2. Bij Bohiem dineer én slaap je in het groen - Dronten, Flevoland

Midden in het Flevolandse landschap verrast pop-up restaurant en bar Bohiem je, in de zomer van 2025, met een bijzondere mix van slapen en culinair genieten in de natuur. Ze laten zich leiden door de natuur en de beschikbaarheid van de ingrediënten van het eigen land. Bijzonder aan Bohiem is dat zij koken met ouderwetse kooktechnieken. Zo garen ze in een kuil de groenten en het vlees voor zo’n acht uur en beschikken ze ook over een rookoven. Neem gerust een kijkje in de buitenkeuken van Bohiem en leer van de gepassioneerde chefs. Diverse lokale boeren leveren hun streekproducten aan pop-up restaurant Bohiem. Denk hierbij aan geselecteerde wijnen van kleinschalige, Nederlandse wijnhuizen en likeuren uit de polder. Naast het dineren in het groen, slaap je hier ook in luxe tenten. De volgende ochtend verzorgt Bohiem nog een heerlijk ontbijt om de beleving goed af te sluiten.

3. Asperges in het veld - Cromvoirt & Prinsenbeek, Noord-Brabant

Dit pop-up restaurant mag niet ontbreken op het lijstje van alle aspergeliefhebbers! Uitermate genieten van het aspergeseizoen kan op geen betere plek dan op de velden zelf. Asperges in het veld heeft al zo’n acht geslaagde edities georganiseerd. Elk jaar wordt het pop-up restaurant weer vol enthousiasme bezocht. Topchefs, van onder andere Noble Den Bosch, Rozario Helmond en Misverstant Vught, koken met passie voor je. Met als hoofdingrediënt de asperges, ook wel ‘het witte goud’ genoemd. Waar de chefs je een smaaksensatie laten beleven met streekproducten, serveert het bedieningsteambijpassende wijnen en andere dranken. Voor zowel grotere- als kleinere gezelschappen ben je welkom voor een lunch of diner. Haal de Bourgondiër in je naar boven en reserveer alvast je plekje! 

Dit culinaire evenement wordt op twee locaties georganiseerd. Van 8 mei t/m 1 juni 2025 ben je welkom in Cromvoirt en van 6 juni t/m 22 juni 2025 in Prinsenbeek.

4. Fruit de Mer in de Wijngaard - Amstelveen, Noord-Holland

Op steenworp afstand van Amsterdam, vind je dit toffe pop-up restaurant: Fruit de Mer in de Wijngaard. Ontdek hier de smaak van een heerlijk vol glas wijn, struinend over de wijngaard op Nederlandse bodem. Sfeervolle, ronde tafels gedekt met linnen lakens en enthousiast personeel die rondloopt om er een beleving van te maken. Oh ja, en natuurlijk geniet je hier van een klassieke Fruit de Mer-schaal, vol lekkers uit de zee. Oesters, langoustines, mosselen en nog veel meer. Laat je verrassen door de bijpassende wijnen, hét streekproduct van dit pop-up restaurant. Joost – van Alba Private Dining – en Kiki Bosman zorgen samen met hun team voor een culinaire beleving in het groen. Houd de sociale media van Fruit de Mer in de Wijngaard in de gaten voor de exacte data.

5. De Maaltuin - Verschillende erfgoedlocaties in Nederland

Een reizend pop-up restaurant door Nederland, genaamd De Maaltuin. Dit unieke concept neemt je mee naar verschillende mooie erfgoedlocaties. Dit zijn locaties als bijvoorbeeld paleizen, musea, botanische tuinen en nog meer. Grenzend aan het Vondelpark ligt de Hollandsche Manege, de eerste en grootste rijschool van Nederland. Dit pop-up restaurant in Amsterdam is een lust voor het oog en neemt je mee in de geschiedenis van het erfgoedpand. Je wordt verwelkomd met een amuse en aperitief, dat wordt gevolgd door een vijfgangendiner. Of reis mee naar de historische Werkspoorkathedraal, in Utrecht. De voormalige fabriekshal is omgetoverd tot een unieke dineerlocatie. Hier neem je plaats aan een lange tafel in een soort kas en word je meegenomen door de geschiedenis van het spoor. De gepassioneerde chefs koken met streekproducten en doen hun uiterste best om je mee te nemen op een culinaire reis. Ook zijn vegetariërs van harte welkom. Bij De Maaltuin werken ze met duurzame producten van Nederlandse bodem en de invulling van het menu varieert dan ook per seizoen.

6. Wijnrestaurant op het Land - Raar, Maarssen

Genieten van een heerlijke wijnspijs-combinatie te midden van de wijngaarden in het Zuiden van ons mooie Nederland. Wijnrestaurant Mes Amis deelt graag haar creativiteit met de gasten op het wijngoed Raar Saint Remi. Hier beleef je een culinaire ervaring met een uitgebreide lunch of diner gebaseerd op seizoensgebonden ingrediënten. Ze serveren zowel een carnivoor- als een vegetarisch menu, in combinatie met de best geselecteerde wijnen van Saint Remi. Deze wijnen worden op een duurzame en milieuvriendelijke manier geproduceerd, door middel van energieopwekking via zonnepanelen en handmatig plukken. Het motto van Wijnrestaurant op het Land luidt als volgt: kom binnen als gast en vertrek als vriend! Maak je uitstap naar het Limburgse Heuvelland en beleef hier de gastronomie.

Welke pop-up bars en restaurants ga jij opzoeken in 2025? Laat het ons weten en tag ons op Instagram met @honeyguide.nl of gebruik de hashtag #heyhoneyguide.

Liefs,
Claire

 

Op ontdekking in Nederland - De leukste workshops op een rijtje